Uncategorized

Top 6 beneficii ale consumului de caise

Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase și preferate fructe ale oamenilor, fiind folosite în special în dulciuri sau gem. Caisele au numeroase beneficii, fiind bogate în vitamine, iar în cele ce urmează, vor fi prezentate cele mai semnificative 6 beneficii ale consumului de caise.

Păstrează sănătatea pielii

Medicii recomandă o dietă bogată în antioxidanți, iar caisele conțin o cantitate mare. Pot trata diverse probleme ale pielii, precum ridurile sau leziuni ale pielii, acestea putând să apară din diverse motive, de la razele UV ale soarelui, până la poluare sau țigări. Caisele pot preveni sau trata aceste probleme.

Mențin sănătatea ochilor

Bogate în vitaminele A și E, caisele ajută la protejarea ochilor. Vitamina A previne orbirea nocturnă, ce este cauzată de lipsa unor pigmenți în ochi, iar vitamina E protejează ochiul de anumite daune ce pot fi provocate de către radicalii liberi.

Bogate în antioxidanți

Conținutul ridicat de betacaroten, vitaminele A, C și E, ajută la prevenirea bolilor (diabet sau probleme ale inimii) și la păstrarea sănătății corporale. Substanțele din caise luptă împotriva radicalilor liberi, care distrug celulele și conduc la un stres oxidativ (ce duce la obezitate și la diverse boli cronice).

Hidratante

Caisele, asemănător tuturor fructelor, sunt bogate în apă, ajutând la păstrarea unei valori normale a tensiunii arteriale, a temperaturii corpului și a ritmului cardiac. Spre exemplu, 165 grame de caise conțin aproximativ 140ml de apă. Din cauza deshidratării, volumul sângelui din corp scade, iar inima va fi obligată să lucreze mai intens, putând ajunge suprasolicitată.

Previn constipația

Fibrele ajută la evitarea sau tratarea constipației, iar caisele conțin multe fibre. Medicii recomandă o alimentație bogată în caise persoanelor care suferă în mod constant de constipație, având efecte laxative. Fibrele stimulează sucurile gastrice și ajută la descompunerea mai rapidă a mâncării. Totodată, reglează întreg tranzitul intestinal, astfel încât, să nu mai existe probleme în viitor.

Scad temperatura corpului în cazul febrei

Când o persoană are febră, este recomandat un suc de caise, pentru că se regăsesc foarte mult vitamine, minerale și lichide necesare corpului, eliminând toxienele din corp și luptând împotriva virusului și a bacteriilor. De asemenea, caisele sunt folosite și în cazul în care corpul resimte dureri, având beneficii antiinflamatorii, fiind recomandate în special persoanelor care suferă de gută sau artrită.

Astfel, caisele sunt fructe cu multiple beneficii, recomandate de medici a fi consumate cât mai des, în special de către persoanele care suferă de constipație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *