tri color beagle and west highland white terrier puppies playing on lawn grass
Uncategorized

Top 5 beneficii ale companiei unui câine

Câinii sunt animale de companie, unii dintre cei mai loiali pe care oamenii îi pot avea. Pe lângă relația de prietenie strânsă ce se leagă între patruped și stăpân, există și beneficii ale stăpânului în a avea câine, iar în cele ce urmează vor fi prezentate cele mai importante 5 beneficii ale companiei unui câine.

Previne apariția astmului sau a altor alergii

Persoanele care au copilărit cu câine în casă au dezvoltat rezistență la astm sau alte alergii, pentru că sistemul imunitar s-a obișnuit cu părul de câine. Studiile au demonstrat că elevii au dorință mai mare să meargă la școală decât cei care nu dețin un câine.

Mișcare regulată

Faptul că patrupedul trebuie scos în mod regulat la plimbare, reduce sedentarismul și contribuie la atingerea distanței minime de parcurs pe jos recomandată de medici. Astfel, timpul de mers pe jos poate crește cu peste o oră într-o săptămână, iar pe termen lung, diferențele vor putea fi vizibile (creier mai limpede, memorie antrenată datorită oxigenării dese a creierului și o greutate optimă datorită mișcării efectuate în mod regulat).

Reduce stresul și previne bolile cardiovasculare

Activitatea fizică ce se poate realiza alături de patruped, cât și joaca dintre stăpân și acesta, reduce stresul și tensiunea arterială. Conform unui studiu realizat de oamenii de știință din Canada, persoanele care dețin un câine și care interacționează în mod regulat cu acesta, au șanse cu până la 22% mai mici de a suferi de un atac de cord, comparativ cu persoanele care nu dețin un câine.

Crește încrederea

Fiind obligat de a avea grijă de câine, crește încrederea în sine, observând că puteți face față în a îngriji un câine, reușind să îl scoateți des la plimbare, să îl duceți regulat la veterinar și multe activități necesare. Cu ajutorul câinilor, oamenii pot interacționa și cunoaște alte persoane mai ușor, reușind să aibă conversații spontane și să observați că aveți multe lucruri în comun cu persoana pe care abia ați cunoscut-o.

Tratează boli

În zilele noastre, terapia canină este tot mai folosită și recomandată de către medicii specialiști pentru persoanele care suferă de autism, Alzheimer sau boli mintale. De asemenea, câinii sunt recomandați persoanele care au handicap sau probleme cu vederea. Prin fericirea pe care o emană și cu ajutorul prorpriilor instincte, câinii reușesc să reducă din povara pe care unii oameni sunt nevoiți să o sufere din cauza problemelor de sănătate.

Astfel, câinii sunt animale ce trebuie îngrijite și iubite, dar care au beneficii și pentru sănătatea stăpânilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *