black man in sportswear running on street
Uncategorized

Top 5 beneficii ale antrenamentului realizat dimineața

Antrenamentul realizat dimineața oferă numeroase beneficii, atât pe plan psihic, cât și în interiorul corpului, acestea fiind principalele motive pentru realizarea activității fizice dimineața. În cele ce urmează, vor fi detaliate cele mai importante 5 beneficii ale antrenamentului realizat dimineața.

Păstrează încrederea în sine

Datorită formării unui obicei din realizarea antrenamentelor, corpul se va adapta cu ușurință noilor cerințe ce vor apărea din mediul înconjurător. Totuși, este recomandat de către specialiști ca antremanetul să fie realizat dimineața, deoarece, în timpul zilei pot apărea anumite evenimente neprevăzute în orarul zilnic, ce pot afecta restul activităților și în concluzie, antrenamentul poate fi amânat. Astfel, antrenamentul trebuie realizat dimineața, pentru a exista șanse minime de a îl amâna și de a păstra încrederea că rezultatele vor începe să apară cât de curând.

Somn mai relaxat

Prin realizarea antrenamentelor dimineața, corpul devine obișnuit cu efortul și are nevoie de o perioadă de refacere, din această cauză apare senzația de oboseală seara. Astfel, specialiștii recomandă minimum 8 ore de somn pe parcursul unei nopți, pentur a avea energie. Recomandat este ca somnul să înceapă în intervalul 22-24.

Reglează metabolismul

Datorită antrenamentelor realizate dimineața, metabolismul ajunge la o valoare normală, iar rata metabolismului va crește, putând arde mai multe calorii și conducând astfel la reducerea kilogramelor în plus.

Obicei alimentar sănătos

Atât înainte de antrenament, cât și dupa antrenament, specialiștii recomandă o alimentație bogată în substanțe nutritive, precum vitamine și fibre. Dacă antrenamentul este realizat dimineața, se recomandă să nu se consume nimic înainte de antrenament (se poate bea apă). Corpul are nevoie de o dezvoltare corectă și antrenamentul fizic trebuie susținut de o alimentație corespunzătoare și de un somn odihnitor. Dacă toate cele trei elemente sunt puse în practică, rezultatele se vor observa cât de curând. Oferă energie și ajută la o bună concentrare

Antrenamentele fizice au beneficii asupra creierului, oferind o mai bună oxigenare a acestuia, ce conferă o gândire mai limpede și ageră, stresul este eliminat din corp, prin intermediul eliberării de endorfine și hormoni din corp, fiind astfel un surplus de energie în corp, ce va conduce la o stare de spirit pozitivă, oferind mai multă energie decât o cană de cafea. De asemenea, stimulii exteriori sunt antrenați și ei și vor reuși să prevină infectarea cu bacterii. Din aceste motive, specialiștii recomandă antrenamentele realizate dimineața.

Astfel, antrenamentele fizice sunt recomandate a fi efectuate de orice persoană, indiferent de vârstă, fiind benefice sănătății, dar indicat este să fie realizate dimineața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *