Uncategorized

Top 5 avantaje de a practica un sport

Sportul este practicat de către toate persoanele, la orice vârstă, datorită beneficiilor pe care le oferă. Indiferent de sportul practicat, există un risc de accidentare, însă acesta este mult mai redus decât beneficiile ce pot fi obținute. În cele ce urmează, vor fi prezentate principalele 5 avantaje de a practica un sport.

Somnul este îmbunătățit

Datorită solicitării la care este supus corpul prin antrenament, corpul obosește și va fi nevoie de o perioadă de odihnă mai mare. Astfel, corpul obligă persoana să se culce mai devreme, pentru a face față tuturor activităților zilnice.

Antrenează creierul

Sportul  îmbină într-un mod aproape perfect, antrenamentul fizic și pe cel psihic. Mintea este la rândul ei antrenată, fiind nevoită să ia decizii foarte rapide, de a face față efortului la care este supus corpul, așa susțin oamenii de știință, care au făcut un studiu pe 100 persoane, dintre care jumătate au practicat activități zilnice sportive, pentru o perioadă de 30 zile, iar cealaltă jumătate nu a practicat nicio activitate fizică. Rezultatele au demonstrat că cei care nu practică sport sunt mai triști, cu mai puțină energie și cu o minte mai neantrenată decât a celor care practică sport.

Reduce stresul și depresia

Având un stil de viață activ, cu numeroase activități, stresul nu mai are când să apară, mintea fiind ocupată, în timp ce depresia poate fi depășită în mod asemănător, prin ocuparea gândirii cu alte activități. Prin antrenament se elimină anumiți hormoni din corp, ce dau o stare de spirit pozitivă și energie.

Reduce kilogramele și modelează corpul

Unul dintre principalele motive pentru care lumea practică sportul este de a scăpa de kilogramele suplimentare. Este cunoscut faptul că prin sport, metabolismul este accelerat și se ard calorii. Totodată, sportul ajută la modelarea corpului, prin dezvoltarea mușchilor. Chiar dacă rezultatele dorite vor întârzia să apară, trebuie multă încredere de sine și motivație, iar în cele din urmă, rezultatele vor apărea.

Dezvoltă trăsături noi de comportament

Datorită sportului, în special a celui de echipă, se dezvoltă noi trăsături, precum cele de a lucra în echipă (fiecare având propria sarcină, iar dacă una dintre sarcini nu este dusă la capăt, va avea de suferit toată echipa), spirit de lider (de a lua inițiativa), de a rezista sub presiune și de a gândi corect într-un timp foarte scurt.

Astfel, sportul este o activitate recomandată de toți medicii, fiind extrem de benefică din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *