Uncategorized

Top 4 sfaturi pentru stăpânii de câini

Mulți consideră că este cel mai loial animal pe care un om îl poate avea, fiind foarte iubitor și atașat de stăpân, câinele poate fi cel mai bun prieten al omului. Cu toate acestea, este necesară o întreținere și o atenție sporită, atât pentru a păstra relația cu câinele cât mai bună, dar și de a avea un câine sănătos care să-și prelungească speranța de viață cât mai mult. În cele ce urmează, vor fi prezentate cele mai semnificative 4 sfaturi pentru stăpânii de câini.

Trebuie plimbați des

Cățeii trebuie scoși la plimbare, atât pentru a își face nevoile, cât și pentru a se dezvolta corect. În funcție de vârsta și talia câinelui, acesta poate fi scos o singură dată pe zi sau chiar de patru ori pe zi. Trebuie scoși puțin timp (10-15minute), dar cât mai des posibil, mai ales când sunt pui. În momentul în care ajung la maturitate, se pot scoate și pe o perioadă lungă de timp.

Trebuie îngrijiți regulat și iubiți

Este necesară o atenție sporită pentru câini, fiind recomandate vizietele regulate la medicul veterinar, care să verifice starea de sănătate a cățelului. Vaccinurile sunt obligatorii, astfel încât câinele să aiba o speranță de viață cât mai lungă. Îngrijirea câinelui poate fi făcută și de către stăpân acasă, să fie periată periodic blana și verificată pielea, pentru a observa anumite modificări și de a preveni boli care să pună viața patrupedului în pericol.

Trebuie dresați

Fiind animale și având dorința de a se juca și de a consuma energia, câinii devin neastâmpărați și nu ascultă de stăpân. Din această cauză, este recomandat dresajul, pentru a avea o relație mai strânsă cu câinele. Recomandat este ca dresajul să fie realizat încă de când sunt pui, pentru că vor înțelege mult mai repede informația. Totdată, trebuie impuse reguli pentru câine, astfel încât să știe că trebuie să își respecte stăpânul (de exemplu, să nu aibă voie să se urce pe masă în bucătărie).

Este necesară hrănirea corectă și regulată

În funcție de vârsta câinilor, trebuie să le fie acordată hrană specială și împărțită în mod diferit. Recomandat este să existe o discuție cu un medic veterinar care să explice exact în ce fel trebuie hrănit câinele și cât de des. Totuși, când sunt pui, trebuie hrăniți o singură dată pe zi, iar odată cu dezvoltarea acestuia, se ajunge la 2-3 mese pe zi.

Astfel, cățeii sunt prietenii de care oamenii au nevoie, însă au nevoie de multă atenție și îngrijire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *