photography of three dogs looking up
Uncategorized

Top 4 informații utile pentru stăpânii de câini

Câinii sunt cele mai loiale animale pe care oamenii le pot avea, foarte mulți considerând patrupezii ca fiind prieteni. Se pot forma relații foarte strânse între oameni și animale, iar din această cauză, este nevoie de o atenție și îngrijire specială a câinilor. În cele ce urmează, vor fi prezentate cele mai importante 4 informații utile pentru stăpânii de câini.

Trebuie îngrijiți și să li se ofere afecțiune

Sunt necesare vizitele regulate la veterinar, pentru verificări, analize și tuns. Vaccinurile trebuie făcute când sunt nici, iar specialiștii recomandă ca doar după ce au fost făcute vaccinurile, cățelul să fie scos la plimbare. Blana este extrem de importantă pentru câini, ea trebuie îngrijită, având rol de protecție. Prin toaletarea periodică, se pot evita anumite boli încă din stadii incipiente, care ar fi putut pune viața animalului în pericol .

Trebuie plimbați des

Câinii trebuie scoși pentru o perioadă scurtă de timp (10-15min) când sunt pui, recomandat fiind să fie vaccinați înainte, pentru a nu apărea probleme de sănătate. Odată ce câinele a ajuns la maturitate, plimbările pot fi mai lungi și mai rare (aproximaitv o oră), pentru că sistemul osos s-a dezvoltat complet. Relația câine stăpân se îmbunătățește dacă se iese des la plimbare cu animalul și dacă realizează activități împreună, precum joaca.

Trebuie dresați

Fiind animale, au obiceiul de a nu face distincția între momentele în care trebuie să fie serioși sau când e vorba de joacă. Din această cauză, este nevoie de dresaj, pentru a îi educa și a îi face să înțeleagă anumite lucruri esențiale. Recomandat este ca animalele să fie duse la dresaj încă de la cele mai fragede vârste, pentru a mări șansele de reușită. Totodată, este necesară impunerea unor reguli patrupedului, pentru a exista și o relație de respect între stăpân și patruped ( spre exemplu, să nu aibă voie în bucătărie sau să nu se urce pe masa din bucătărie).

Trebuie hrăniți corespunzător

În funcție de vârsta acestora sau de rasă, câinii trebuie hrăniți cu hrană specifică. Când sunt pui, au nevoie de multe vitamine pentru a se dezvolta întreg corpul corect, din această cauză, medicii recomandă hrană specială pentru câini în curs de dezvoltare. Hrana trebuie porționată special, astfel încât să nu fie nici prea multă mâncare, nici prea puțină. Odată cu creșterea în vârstă și cu finalizarea procesului de dezvoltare, hrana poate să fie mai diversificată, iar câinii pot fi hrăniți de 2-3 ori pe zi.

Astfel, câinii sunt cele mai loiale animale pe care oamenii le pot avea, însă, este responsabilitatea stăpânului de a îngriji patrupedul în mod corespunzător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *