Uncategorized

Principalele măsuri de relaxare împtotriva Covid-19 în Austria

Începând cu data de 5 martie 2022, în Austria vor urma măsuri de relaxare împotriva Covid-19, datorită depășirii valului Omicron. Măsurile vizează în principal posibilitatea păstrării deschise a restaurantelor și barurilor și dupa miezul nopții și redeschiderea cluburilor de noapte. Aceste decizii au fost îndelung cerute de către tineretul austriac, sătul de lockdown-uri. Datorită situației gestionabile din spitalele austriece, o să urmeze și alte măsuri de relaxare.

Cancelarul austriac Karl Mehammer, a prezentat din nou faptul că fiecare regiuni austriacă are autonomie în ceea ce privește modalitate de implementare a măsurilor împotriva Covid-19, aducând ca exemplu pe primarul capitalei, care a adoptat cele mai dure decizii împotriva Covid-19, existând numeroase lockdown-uri, ce au condus la proteste violente din partea anti-vacciniștilor. În restaurante sau baruri nu puteau intra persoanele nevaccinate, nici dacă dovedeau trecerea prin boală sau test negativ. Aceste lucruri se vor schimba, a spus primarul Vienei, care în zilele următoare va susține o conferință de presă în care va discuta despre viitoarele măsuri de relaxare pe care le va lua.

Ministrul Sănătății austriac Wolfgang Mueckstein, a susținut o conferință de presă în care a prezentat noile reguli de intrare în țară. Astfel, persoanele care demonstrează vaccinarea cu schemă completă împotriva Covid-19 pot intra pe teritoriul țării. De asemenea, persoanele care prezintă dovada trecerii prin boală în ultimele 6 luni sau care prezintă un test PCR sau antigen negativ, pot de asemenea să intre pe teritoriul Austriei. Această măsura vizează în special turiștii, Austria suferind în ultimul an la acest capitol. Totodată, în baruri și restaurante se va putea intra dacă persoanele prezint doavada trecerii prin boală sau rezultatul unui test PCR sau antigen negativ. Astfel, statul austriac dă un pas în spate în lupta împotriva nevaccinaților, permițându-le accesul și în magazine neesențiale. Ministrul îndeamnă totuși la prudență maximă, pentru că este posibil ca o nouă variantă de Covid-19 să apară oricând, iar măsurile restrictive să se reîntoarcă. Din această cauză, recomandă tuturor cetățenilor să profite de perioada verii, când nu sunt foarte multe cazuri și să se vaccineze, pentru a nu fi luați prin surprindere. În încheiere, ministrul a discutat despre posibilitatea retragerii legii cu privire la obligativitatea vaccinării, legea fiind momenta dezbătută de un grup de lucru format din specialiști din medicină și drept constituțional. De asemenea, se ia în discuție eliminarea amenzilor acordate pentru refuzul vaccinîrii.

Astfel, Austria renunță la cele mai dure măsuri împotriva Covid-19, sperând să se îndrepte pe drumul către o viață normală.

Sursă: Change in COVID-19 regulations in Austria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *