Uncategorized

Ce să mănânci dacă faci sport în mod regulat

Se ştie greutatea ideală şi un trup bine tonifiat se obţine doar cu atenție la alimentație şi antrenamente efectuate consecvent. Femeile care merg în mod constant la sală sau fac sport în mod regulat aleg cu multă atenție alimentele pe care le includ în dietă şi respectă programul de mese, pentru a obține rezultatele dorite.

Care sunt alimentele pe care trebuie să mănânci dacă faci sport regulat?

Antrenamentele în sală sau cele realizate în aer liber necesită consum ridicat de energie, pentru a avea combustibil este important să îi oferi corpului alimente potrivite.

Înainte de antrenamente se recomandă consum de carbohidrați cu absorbție lentă. Orezul brun, pastele integrale, bananele cu unt de migdale, biscuiții multicereale sau batoanele cu cereale sunt alegeri perfecte şi pot fi consumate înainte de antrenament. Acestea vor oferi boostul energic de care corpul are nevoie pentru a face faţă unei sesiuni intense de fitness sau unui antrenament HIIT complet.

După antrenamente se recomandă să se consume combinaţii de proteine şi carbohidraţi. Muşchii tăi au consumat energie şi au nevoie să se realimenteze pentru a se dezvolta. Fie că alegi să consumi shake-uri cu proteine şi carbohidraţi la 30 de minute după terminarea antrenamentului său o masă formată din carne pe grătar asociată cu cartofi ori orez şi legume proaspete, organismul va beneficia de nutrienţi valoroşi.

Este important asculți corpul şi să îi oferi alimente din toate grupele principale. Dacă faci sport în mod constant din lista de alimente nu trebuie să lipsească: pește, ouă, carne de curcan, carne de vită, iaurt gras, năut, fasole, mazăre, quinoa, legume de toate felurile, consumate crude sau preparate termic, salate şi fructe precum banane, afine, ori mere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *